Een mooi en groen gazon is één van de belangrijkste onderdelen van de tuin. Het gazon regelmatig maaien is de beste manier om een prachtig gazon te krijgen.

Maai het gras tot aan het najaar iedere week of iedere twee weken. Sproei het gazon na iedere maaibeurt, zeker in de zomer als het weinig regent.

Regelmatig maaien heeft als voordeel dat eenjarig onkruid geen kans krijgt om te groeien. Het is ook belangrijk om het gras regelmatig te bemesten om de groei te bevorderen en een mooie groene kleur te krijgen. Gebruik vanaf het eind van de zomer geen stikstofhoudende mest meer zodat de groei vertraagt en vorstgevoeligheid wordt beperkt.

Gazon ventileren

Ventilatie van het gazon is belangrijk om de groei van mos tegen te gaan en bestaand mos te verwijderen. U kunt dit doen door in het voorjaar met een hark over het gras te gaan en de grond los te maken. Zelf gebruiken we hiervoor een verticuteer machine voor ventilatie en het verwijderen van mos. Wanneer de grond zwaar en compact is, is het de moeite waard om uw gazon één keer per jaar (laten) beluchten. Een beluchtingsmachine haalt pijpjes grond tot ongeveer 7 cm diep uit het gazon, waardoor de grond minder compact wordt en het gras meer kans krijgt om te groeien.

Finishing touch van gazon onderhoud

Schaduwbanen geven uw gazon de finishing touch. Deze zijn eenvoudig te krijgen door een grasmaaier te gebruiken met een rol aan de achterkant. Loop iedere baan in tegengestelde richting en u krijgt een fantastisch gazon. Het bijhouden van de kanten geeft uw gazon en tuin het perfecte eindresultaat. Er zijn verschillende kantenknippers waarmee u dit kunt doen. Zelf gebruiken wij een kantenmaaier en daarmee krijg je snel het beste resultaat.

Samenvattend

Maai het gazon regelmatig, zorg voor genoeg bemesting en hou het gazon vochtig. Ventileer of verticuteer het gazon in het voorjaar om mosgroei tegen te gaan. Belucht het gazon in het najaar als de grond zwaar en compact is. Dan heeft u binnenkort een prachtig gazon. Neem vrijblijvend contact op voor advies.

 

Tuinlinks

Nog geen reacties.

Leave a Comment

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Bear