Tuinaanleg

De creativiteit en kennis van The English Gardener, Tom Kerr, staat garant voor een juiste combinatie van uw wensen en budget.

Hoe gaan wij te werk:

Tijdens een oriënterend gesprek vormen wij samen met u een beeld van uw wensen, levensstijl, levensvisie en interesses d.m.v. sfeerkaarten.

Later vertalen wij dit naar een ontwerp.
Dit ontwerp vormt de basis van een tuin die bij uw levensstijl en smaak past.

Al onze tekeningen zijn handmatig getekend omdat wij dit de beste manier vinden om een gevoel om te zetten in beeld, hopelijk zal dit een goed beeld en inzicht geven van het ontwerp.

Vanuit dit ontwerp kan uw tuin worden gecreëerd.

Natuurlijk kunt u ook altijd eerst zelf een wensenlijst samenstellen. Aan de hand van uw wensen en ideeën kan dan een ontwerp worden gemaakt.

Nadat we alle nodige informatie verzameld hebben wordt er een offerte opgesteld.
Samen met het ontwerp zal dit de basis vormen van de realisatie van uw tuin.
Na akkoord kan dan volgens een planning worden begonnen met het echte werk.

De aanleg van uw tuin zal worden uitgevoerd door onze vakbekwame hoveniers die professioneel te werk gaan. Een goede communicatie met de klant is hierbij van groot belang.
Op deze manier kunnen wij alle onderdelen van het aanlegwerk uitvoeren. Dat kan werkzaamheden omvatten als:

  • Grondbewerking en verbetering van de aarde
  • Bomen en planten verzorging
  • Bestrating en afwatering
  • Afscheidingen, schuttingen en kleine bouwkundige objecten
  • Vijvers en beregening
  • Levering van zitelementen, speelvoorzieningen etc.
  • Buitenverlichting

Tuinrenovatie
Het aanpassen van een tuin met behoud van zoveel mogelijk aanwezige “dode” en levende materialen is een kunst op zich. Een kunst die wij met in ons vak hebben leren combineren. We kijken met respect naar de planten waar u al jaren van heeft genoten. Daarnaast bekijken we welke “dode” materialen (bijv. tegels of decoraties) in de nieuwe tuin een plekje kunnen krijgen.

Hoe gaan wij te werk?
Fase 1
Allereerst wordt de bestaande situatie afgebroken, t.b.v. de uitvoering van het nieuwe ontwerp. Dit is niet altijd nodig.
Bij een huis dat net gebouwd is heeft meestal geen oude elementen maar bij een bestaande tuin is dit meestal wel het geval. Bij een renovatie waarbij oude en nieuwe elementen bij elkaar worden gevoegd, blijven gedeeltes van de bestaande tuin intact.

Fase 2
Vervolgens worden de juiste hoogten uitgezet, eventueel wordt dit gecombineerd met grondverbetering, afhankelijk van de wensen van de klant.

Fase 3
De derde fase is het begin van een zichtbare opbouw, hierin worden vaste elementen geplaatst zoals verhardingen, erfafscheidingen en andere beeldbepalende objecten als vijvers, fonteinen, verhogingen in borders door middel van stenen of hout en verlichting.

Fase 4
De laatste fase is het aanbrengen van de beplanting. Door middel van gebruik van hagen, bomen, het gazon, verhogingen of verlagingen kunnen wij de tuin visueel dieper of breder doen lijken. Daarna worden de resterende plantvakken gevuld met een variatie aan planten. Hierbij worden de verschillende bloeitijden, bloemen, bladvariaties en de hoogtes in acht genomen.

Neem vrijblijvend contact op met Tom Kerr voor een tuinaanleg offerte of advies. The English Gardener is gevestigd in Hilversum en werkt onder meer in Bussum, ’t Gooi en omstreken.

[:nl]

[:en]

Bear